
Uitnodiging-Haikuwedstrijd ‘V R E D E’
Viadagio vzw en Vrede vzw Gent presenteren van 6 augustus tot 21 september 2015 het project ‘Peace-full’. PEACE IN GHENT IN PEACE is een haikufestival, onderdeel van het project ‘Peace-full’.
W E D S T R I J D U I T S L A G
Winnaars:
Zon op de stenen
onder de oude bomen
bloed in de aarde
Sun on the stones
under the old trees
blood in the earth
Soleil sur les pierres
sous les vieux arbres
du sang dans la terre
Sonne auf den Steinen
unter den alten Bäumen
Blut in der Erde
- Hedwig Aerts (BE)
Na al die jaren
ontdekken ze op zolder
het geweer van pa
After all those years
they discover on the attic
father’s gun
Après toutes ces anneés
ils découvrent dans le grenier
le fusil de papa
Nach all den Jahren
entdecken sie auf dem Speicher
Vatis Gewehr
- Eddy Cornelisse (NL)
Duizend kraanvogels
vegen de paddenstoel weg –
origamidroom
A thousand cranes
sweeping away the mushroom –
origami dream
Des milliers de grues
balayant le champignon –
rêve d’origami
Tausend Kraniche,
die den Pilz hinwegfegen –
Origamitraum
- Willy Cuvelier (BE)
Eervolle vermelding:
Het vredesplein –
tussen de tegels
schiet onkruid op
The peace square –
between the paving-stones
weed springs up
La Place de la Paix –
entre les pavés poussent
de mauvaises herbes
Der Friedensplatz –
zwischen den Pflastersteinen
schießt Unkraut hoch
- Willy Callens (BE)
De strijd is over
ze kleurt haar dag in krullen
hij komt weer naar huis
The quarrel is over
she colours her day in curls
he comes home again
Terminée la dispute
elle colore sa journée, boucle après boucle
il rentre à la maison
Der Streit ist vorbei
sie tönt ihren Tag mit Ringellocken
er kommt wieder heim
- Ann Dewulf (BE)
Voorbij het Belfort
fluistert de wind Irene
ongrijpbaar vluchtig
Past the Belfry
the wind whispers Irene
uncatchably ephemeral
En passant devant le beffroi
le vent chuchote Irène
insaisissable, fugitif
Am Belfried vorbei
flüstert der Wind Irene
ungreifbar flüchtig
- Willem Molemaker (NL)
Wedstrijd (jeugd) St.-Pietersinstituut Gent
Winnaar:
Stilte in het park
eindelijk, eentje schuift op
Silence in the park
at last someone moves on
there was too much space
Silence dans le parc
enfin quelqu’un se pousse un peu
il y avait trop de place
Stille im Park
endlich, jemand rückt zur Seite
es gab zu viel Platz
- Mallet Camille (BE)
Eervolle vermelding:
Duif wit in de lucht
grasgroene bodem
Dove white in the air
seizes the sunny days
grass green soil
cueillant les journées ensoleillées
le sol vert gazon
Weiße Taube in der Luft
pflückt die sonnigen Tage
grasgrüner Boden
- Eline Dhondt (BE)
Zomergroen zacht gras
kriebelt tussen mijn tenen
Summer’s soft green grass
tickles between my toes
I really enjoy it
L’herbe verte et tendre d'été
chatouille entre mes orteils
je m’en rejouis
Gras sommergrün zart
kitzelt zwischen meinen Zehen
ich kann genießen
- Julie Saelens (BE)


.jpg)




LIA SERAFINI & UGO NASTRUCCI
Van op het water brengt sopraan Lia Serafini, vergezeld door Ugo Nastrucci op theorbe, luit en gitaar, Venetiaanse gondelliederen. Deze humoristische meesterwerkjes bezingen een boottocht van geliefden, een gezapige rit naar de Lido, schaamteloze liefdesbeloftes, vurige pleidooien om vergeving na ontrouw, de mode om een pruik te dragen, …In alle liederen weerklinkt het onmiskenbare Venetiaansedialect, een onuitputtelijke bron aan melancholische en grappige uitingen.
Uitnodiging
ontmoet
Madoka Mayuzumi
Madoka Mayuzumi geeft samen met Prof. dr. Willy Vande Walle een interactieve workshop over haiku. Er is vertaling in het Nederlands voorzien. Madoka is een tweedegeneratie-haikudichteres uit Japan. Ze is de speciale gezant voor culturele uitwisseling van het Agentschap van Culturele Zaken van Japan.
Haikuworkshop in Gent met Madoka Mayuzumi (Japan)
Dinsdag 25 januari 2011 14u30-16u30
Plaats
Zaal Panda , Oudburg 38 (nabij Vrijdagmarkt), Gent.
Meer info: http://www.be.emb-japan.go.jp/document/mayuzumi.pdf
Willy Vande Walle is hoogleraar Japanese Studies aan de Katholieke Universiteit Leuven en voorzitter van het Haikoe-centrum Vlaanderen. Hij is auteur van het boekHaiku. Van scherts tot experiment.
Deelnemers: De workshop staat open en is gratis voor iedereen. Gevestigde haikudichters uit Vlaanderen en Wallonië nemen ook deel.Aanmelding verplicht. E-mail: diederikdebeir@gmail.com. Telefoon: 0484 944 604.
Algemene info: Viadagio vzw dh.Ip Man 09 225 07 86
H a i k u
t e n t o o n s t e l l i n g
vanaf heden tot zondag 21 november
(Verlengd tot 27 januari 2011)
H a i k u f e s t i v a l
2 0 1 0
Alles over wedstrijd, workshops, lezingen, panelgesprek, expositie :
ga naar de volgende rubriek ACTIVITEIT
* * *
V i a d a g i o vzw
- L a u r e a a t 2 0 0 9 -
Prijs Noord-Zuidsamenwerking, Stad Gent
in het kader van Belmudo
van 15 oktober tot 15 november 2009
Een maand lang proeven van een solidair Gent.
Dat is Belmundo
Van donderdag 15 oktober tot zondag 15 november 2009 liep de eerste editie van ‘Belmundo – Gent Solidair met de Wereld’. Een maand lang brachten heel wat Gentse organisaties in bijna zeventig activiteiten de wereld naar Gent. De brede variatie in het aanbod verzekerde voor elk wat wils: dans- en kookinitiaties, informatiesessies, pittige debatten en creatieve workshops. De Stad Gent organiseerde de activiteiten niet zelf, maar coördineerde het project.
Belmundo is een initiatief van Noord-Zuidsamenwerking Stad Gent in samenwerking met Oxfam Wereldwinkels Gent, 11.11.11, Broederlijk Delen, Vredeseilanden, VIVA – SVV, Wereldcentrum vzw, Vrienden van Cuba vzw en Intercultureel Netwerk Gent.
Belmundo is een verrijking voor Gent. Het biedt een geheel van activiteiten waar iedereen aan kan deelnemen, het bundelt de solidaire krachten in onze stad en brengt de wereld naar Gent. Deelnemers aan Belmundo 2009 konden zich kandidaat stellen voor de Gentse Noord-Zuidprijs: een beloning voor de meest geslaagde en innovatieve activiteit die de internationale solidariteit in Gent onder de aandacht brengt en aanmoedigt.
De jury van de Gentse Noord-Zuidprijs evalueerde alle voorstellen en bezocht een hele reeks Belmundo activiteiten. Na ernstige beraadslaging werd de prijs toegekend aan de vzw Viadagio met het project Gent-Bang.
foto:Rotty
Op vrijdag 27 november 2009 werd in het Vredeshuis de eerste editie van 'Belmundo – Gent solidair met de wereld' feestelijk afgesloten met de uitreiking van de eerste Gentse Noord-Zuidprijs. Schepen Tom Balthazar reikte de prijs uit aan vzw Viadagio voor haar project Gent-Bang. De prijs bedraagt 2.500 euro. Vzw Viadagio schenkt de geldprijs aan vzw Asha, die meewerkte aan het project Gent-Bang.
foto Asha
foto Asha
Ip Man, organisator project Gent-Bang dankt alle medewerkers, vrijwilligers, schenkers, jury leden en stad Gent hartelijk voor de mooie erkening.
foto:Rotty
Vier blije deelnemers kunstenaars (van links: Luuk Humblet, Laurance De Craene, Johan De Rijcke, Ip Man) van project Gent-Bang met Schepen Tom Balthazar na de felicitatie.
De eerste Gentse Noord-Zuidprijs voor project Gent-Bang
Het grensverleggende, vernieuwende en eigenzinnige karakter van het project waren voor de jury belangrijke elementen om het project Gent-Bang als eerste te rangschikken. Vzw Viadagio werkte voor dit project samen met vzw Asha en schenkt de geldprijs aan deze vereniging.
Asha staat in het Bengaals voor hoop. Het is een kleine Vlaamse vereniging die met fondsen van sympatisanten probeert om hoop te creëren op een aantal verschillende manieren.
Asha financiert al een viertal jaar een dertigtal schooltjes waar ongeveer duizend kinderen (voornamelijk meisjes) schoollopen die omwille van economische redenen vrij vlug afhaakten binnen het reguliere onderwijs. Via een aangepast onderwijs- en maatschappelijk traject worden deze kinderen gedurende drie jaar ondersteund om terug aansluiting te vinden bij het onderwijs.
Op beperkte schaal worden microkredieten en bedrijfsbegeleiding aangeboden om bewoners van sloppenwijken zonder enig toekomstperspectief, de kans te bieden om een zelfstandig een duurzaam leven uit te bouwen. Op die manier werden al een aantal winkeltjes en een visvijver uitgebouwd. Ook drie riksja bestuurders kregen een krediet om een koerierfiets aan te schaffen.
Bristi, jonge alleenstande vrouw die in de sloppenwijk van Dhaka woont, poseert met blijschap voor haar eigen winkel die gefinancierd wordt door Asha in de vorm van microkrediet. Twee jaar na de opening had zij alle schuld terug betaald. Haar inkomsten zijn nu 5 maal meer dan voordien en 3 maal boven dat van de gemiddelde Bengaal, dat is 1 € per dag.
Vzw Asha investeerde tot slot in een naaiatelier. Een 16-tal medewerkers uit de sloppenwijken van Dhaka bouwden met de professionele begeleiding van vzw Asha een borduuratelier uit. Er wordt tafellinnen met een specifiek design gemaakt. De tafelkleedjes worden door Ashavrijwilligers in Vlaanderen gecommercialiseerd. Het project loopt al twee jaar en is quasi zelfbedruipend. Asha verzorgt de opleiding van de medewerkers, zorgt voor een gegarandeerd loon (bovenop het Bengaalse minimumloon) en werkt conform alle fairtradeprincipes.
G e n t - B a n g
van 18 oktober tot 15 november 2009
Omschrijving:
Tussen 18 oktober en 15 november 2009 wonen 4 kunstenaars elk een week, in afzondering, op een houten boot. Deze boot is gemaakt in Bangladesh, omgebouwd door leerlingen van St.Lucas hogeschool tot een primitieve woonboot die gestationeerd is in de Leie tussen de Vismijn en de Grasbrug. De kunstenaar ervaart tijdens zijn/haar verblijf wat het is om onder primitieve en geïsoleerde omstandigheden te leven, legt de link met de allerarmsten ... en creëert. Tijdens de verblijven worden voorbijgangers via een aantal panelen aan de borstwering van Grasbrug geïnformeerd over het project, Bangladesh, het zuiden en de ervaringen van de kunstenaar. Op het einde van het project, worden de resultaten voorgesteld aan het grote publiek.
Het project wil de aandacht van internationale solidariteit in Gent verhogen via een eco- culturele happening, en wordt georganiseerd in het kader van Belmundo, een initiatief van Noord-Zuidsamenwerking van de stad Gent.
Vertrekbasis:
Project Gent-Bang (Big Bang / Bangladesh) wil de solidariteit met de allerarmsten in het zuiden verhogen.
In Bangladesh wonen al eeuwenlang ontelbare allerarmsten in primitieve levensomstandigheden in woonboten. Zij hebben geen enkele woonplaats op ‘vaste land’, aangezien grond schaars en dus duur is in dit deltagebied. Zij zijn gedwongen om met hele gezinnen op kleine boten te wonen. Zowel tijdens de 5 maanden regenseizoen (moessonregen) als tijdens het zeer hete en droge seizoen, leven zij zonder elektriciteit en op een piep kleine oppervlakte.
Door de kunstenaars dit leven aan den lijve te laten ondervinden en hen te vragen om in hun discipline kunst te creëren, geïnspireerd door hun ervaring en/of de leefomstandigheden van Bengaalse armen, wil dit project het leven in het zuiden dichter bij de Gentenaars brengen en zo hun solidariteit verhogen.
Concrete uitwerking project:
* Ter voorbereiding van het project, wordt een boot van vzw Viadagio (gemaakt in Bangladesh) omgebouwd tot een woonboot. Hiervoor werken we samen met Hogeschool Sint-Lucas, afdeling binnenhuisarchitectuur. Een 80-tal eerstejaarsstudenten (in +/- 15 groepen) krijgt de opdracht een woonruimte (koepel en zijwanden) in drie weken tijd te creëren op onze houten boot, met hoofdzakelijk (80% of meer) gerecycleerde materialen. Week één: verzamelen van bruikbaar materiaal +Ruw bouw. Week twee: Ruw bouw + selectie. Week drie: één à vier geselecteerde modellen gaan verder voor de afwerking + het opzetten. Hier krijgen de startersleerlingen een concreet oefenterrein in confrontatie met de wereldproblematiek rond grondstof, duurzaamheid, klimaat, ecologie, armoe, solidariteit... Dit zijn dé items van de 21e eeuw, door globalisatie veroorzaakt, waarvoor elk van ons de verantwoordelijkheid moet opnemen.
* Vanaf 18 oktober gaat elke week één kunstenaar (vier in totaal) in de boot wonen en werken. Hij of zij zal er voor een week leven met een minimum aan comfort, zoals de bootbewoners in Bangladesh. Bovendien heeft hij/zij geen contact met de buitenwereld (alleen één uur per dag bezoek): geen gsm, tv- of radioverbinding, geen tijdschrift of dagblad (een draagbare computer kan, als de kunstenaar die nodig heeft als weektuig bij het creëren). Het isolement is een extra element dat de inspiratie en creativiteit van de kunstenaar kan prikkelen of vernietigen (en een duidelijk voorbeeld van eenvoud in onze multimediale wereld). De kunstenaar ondervindt aan den lijve wat het is om te leven met Low Impact. De kunstenaar krijgt dagelijks enkel een warme maaltijd, proviand, warm water in thermossen en sanitaire verversing.
* De mogelijkheid bij een mentale black-out van de deelnemers is reëel, maar het hoort ook bij het proces, geen resultaat wordt algemeen aanvaard.
* De boot wordt vier weken midden in het water gestationeerd tussen de Vismijn en Grasbrug. Aan de hand van informatieborden worden voorbijgangers geïnformeerd op de Grasbrug.
* Op vrijdag 27 november 2009 zullen de 4 kunstenaars hun werk voorstellen in het Vredehuis aan het publiek, tijdens de prijsuitreiking van de Belmundowedstrijd.
Informatie voor het publiek:
We willen het grote publiek (voorbijgangers) informeren aan de hand van enkele informatieborden aan de Grasbrug. We voorzien een informatiebord over Noord-Zuidverhoudingen, een tweede over de Eco -problematiek in de (derde) wereld. Het derde paneel over Bangladesh en fv Asha.
De sterktes van ons project:
* Een vernieuwend en origineel project met een sociale, ecologische en artistieke doelstelling.
* Visueel aantrekkelijk en een maandlang voortdurend aanwezig in het Gentse centrum: laagdrempelig.
* Erg beperkte uitgaven
* Samenwerking tussen Noord-Zuid-partners en kunstenaars
* Output: duurzame creaties voor een ruim publiek (inclusief de toevallig buitenlandse bezoekers)
V e r s l a g
120 achtienjarigen kwamen voor de presentatie opdagen op hun eerste schooldag. Er werd info medegedeeld over het Gent-Bang project, Belmundo en de concepten van een afdak of schelter.
Metéén dezelfde namiddag vormden zij 25 groepen, op zoek naar gerecycleerd materiaal en zette hun ideeën om in concrete vormen.




Dialoog


Overleg

Kracht van éénvoud
Collectiviteit
Gedacht en bedacht
Structuur binnen structuur
Na twee weken intensieve bewerkingen komen de jury leden bijéén. Zes modellen worden gekozen voor de laaste ronde waarin het ontwerp "Amatillo" als beste ontwerp unaniem uitgeroepen wordt door de jury.
Onmidelijk opbouwen
Veel tijd hebben de leerlingen niet
Nele, de trotse
Kobe, de doorzetter
Met Sven erbij vormen zij een sterke ploeg
Amatillo is net klaar voor de inhuldiging van de eerste kunstenaar, kapitein Johan komt een handje toe steken om de boot op een veilige manier te ankeren tegen de mogelijke krachtige november buien. En die waren er veel.
Wat een prachtige en unieke creatie.
Andere geselecteerde prototype modellen worden mee geexposeerd in het verlengstuk van de Graslei, de Kraanlei dus.
Zo te zien is er hier één ding gemeen tussen Gent en Bangladesh: in noodsituatie is een Mens zeer creatief en vindingrijk, los van ras en cultuurverschil. We danken hier nadrukkelijk de directie van St. Lukas hogeschool, leerkrachten en hun leerlingen voor de unieke samenwerking met een verbluffend resultaat. Ook danken wij hier hartelijk de stad Gent en n.v.Waterwegen en zeekanaal voor de logistieke ondersteuning.
E e r s t e b e wo n e r
Op zondag 18 november 2009 stapt de eerste kunstenaar Johan De Rijcke op de woonboot met vooraf een muziekale inhuldiging door een groep Roemeense muziekanten. Als muziekant treedt hij metéén met hen mee, sfeervol in en rond de boot.
Nu moet hij alleen verder zonder verwarming, electriciteit, communicatie verbinding. Boeken lezen is even niet toegelaten, hij moet vooral met zichzelve bezig zijn, zeven dagen lang.
T w e e d e b e w o n e r
Laurance De Craene, textiel ontwerpster, tweede bewoner, vindt onmiddelijk een ideale plek om haar fantasieën om te zetten in materie.
Amatillo verbeeld vanuit de hemel 135x95cm in Alpaca wol.
Een zeer knappe kunstwerk. Laurance verplaatst zich vanuit de lucht (wat fysiek niet mogelijk) om Amatillo te verbeelden. Wellicht is de enige manier om toch haar vrijheid in de beperkte ruimte te kunnen creeren.
"Zeven dagen"
Het volhouden van 7 dagen in Amatillo is niet bepaald gemaakelijk voor vele (moderne) mensen. Hier zie u de brandmerk in haar geest om de cirkel rond te maken wat de opdracht van de organisatie voorstelt. Er zijn zeven mooie werken gemaakt tijdens haar verblijf op de woonboot.
Exit Laurance met een emotionele terugblik op haar verblijf.
D e r d e b e w o n e r
Luuk Humblet vergezeld door zijn vrouw Mia varen door het hondsweer naar de woonboot.
De rust keert terug boven de Gentse herfst skyline.
Even bekomen na een hevige inspanning.
Als huisheer biedt hij een warme drank aan zijn bezoekers (jury leden) die het leven in de boot willen meebeleven, wat ook in werkelijkheid te vergelijken is met Bangladesh. Blijkbaar veel heeft men niet nodig om even van de intieme sfeer te genieten.
The touch, lichamelijk, maar vooral geestelijk tussen de partners.
Luuk staat nu op twee boten, gevaarlijk!
Luuk Humblet schrijft gedurende zeven dagen non-stop essays. Zijn inspiratie stroomt onophoudelijk. Hier leest u zijn gedachten na een week verblijf op de Amatillo:
Een eiland te midden van de stadsdrukte
een unieke belevenis, ervaring
en confrontatie met mezelf.
Soberheid en essentie met
tijd voor rust en bespiegeling.
Geniet van de boot, het water
en de pracht van het historisch stadscentrum.
Oog in oog met de kleine dingen die anders
nooit aandacht krijgen.
Een bezinning op mens en samenleving, waarvan
is armoede in de wereld een uitdrukking?
Waardering van de schaarse menselijke contakten als
pareltjes in de afzondering.
Mens tussen materie en geest
een neerslag van ideeën
die al zo lang op uitdrukking lagen te wachten.
V i e r d e b e w o n e r
Vierde bewoner is de initiatiefnemer zelf, hij wou absoluut meemaken wat zijn project in het geheel betekent. Ip Man neemt zijn foto toestel mee en probeert zijn belevenissen op Amatillo in een dagboek weer te geven. Een paar fijne weergave:
...en nog meer !
Toevallige bezoeker
onze beste wensen, Luc en Betty
S l o t f e e s t
Zondag 15 november om 14 uur wacht de laatste bewoner voor zijn ophaling, die valt samen met het slotfeest.
En daar zijn ze.
Vier weken lang, een buitengewone aktie van Gent-Bang in het kader van Belmundo 2009 eindigt zonder incidenten, en geeft de organisatie een bevrijdend gevoel. We hebben de onbekende weg afgelegd die ons in een heel andere dimensie leidt. Een brilliante dimensie die altijd in ons geheugen blijft.
Saluut Amatillo!
Alle medewerkers, sponsors, bewoners en hun familieleden zijn uitgenodigd op een feestmaal bij Panda vegetarisch restaurant om ook verder de uitmuntende dans en muziek prestatie van de familie Sattar Khan uit India te bewonderen. Het was een onvergetelijke slotdag met veel genot en warmte, een happy-end van het project Gent-Bang. Gasten gingen naar huis met een zalig gemoed.
M e d e w e r k e r s
11.11.11. aktie, vereniging Asha (over Bangladesh) en Gentse milieufront worden uitgenodigd om samen een info stand te bouwen, bezoekers en voorbijgangers kunnen probleemloos hun boodschap volgen. Op die manier vergroten wij onze slagkracht om het publiek optimaal te sensibliseren voor de wereldproblematiek, onze kunstboot Amatillo staat centraal in de belangstelling.
D a n k a a n :
Alle bootbewoners, vereniging Asha, 11.11.11. comité, Gentse Milieufront, n.v.Waterwegen en Zeekanaal, Stad Gent, Noord-Zuidsamenwerking, St.Lukas hogeschool, Gaspart drukwerk en alle vrijwilligers.
20 september 2009
Gent genoot
op de eerste autoloze zondag
Op zondag 20 september organiseerde de Stad Gent voor de eerste keer een autovrije zondag. Bijna het volledige gebied binnen de Gentse stadsring was acht uur lang verboden terrein voor het gemotoriseerde verkeer. Duizenden Gentenaars trokken het stadscentrum in en lieten de auto aan de kant. Zeker toen de zon zich liet gelden, heerste er een wel zeer gezellige drukte in de verschillende huiskamers van 'Thuis in Gent'. De origineel ingevulde pleinen rond Portus Ganda verrasten velen en zorgden voor mooie beelden. De aanwezigheid van Viadagio vzw spreekt hier tot verbeelding. We nemen de rol van muziek kamer over van 'Thuis in Gent'. Honderden hadden zich uren lang laten meeslepen met een heerlijk drankje in een tijd-auto loze wereld van een onwaarschijnlijk decor, de ziel strelend door klassieke muziek.
foto:stad Gent
* * *
“Fladderen al Kwakend”
in de stad &
4 de Nocturne bij de Panda
zaterdag 27 juni ‘09
Op zaterdag 27 juni organiseren wij opnieuw een evenement: “Fladderen al Kwakend” voor het grote publiek. Op de Gentse wateren spelen een 10-tal jonge muziekanten een klassieke muziekconcert, met als blikvanger een vleugelpiano op de boot.
Programma:
Vanaf 14 uur varen twee houten boten, muziekanten, diverse instrumenten en vleugelpiano aan boord, afwisselend langs Graslei, Korenlei, de Vismijn en Gravensteen.
Op het Kinderrechtenplein aan de Lievekaai, zal er om 16uur ook een concert zijn voor de bewoners uit de buurt. Dit zijn allemaal gratis concerten van een uitmuntend niveau.
‘S avonds, om 19 uur is er een openlucht Nocturne concert in combinatie met een feestelijke bio -vegetarische maaltijd in het Panda Restaurant, gelegen naast de Leie. Daar, tegenover de boten, bevindt er zich een publiek pad dat als tribune kan dienen. Hier kunnen de muziekanten opnieuw hun ziel boven halen en het publiek strelen tot na middernacht.


Dialoog
Overleg
















.jpg)












.jpg)



























.jpg)



















.jpg)



.jpg)








‘S avonds, om 19 uur is er een openlucht Nocturne concert in combinatie met een feestelijke bio -vegetarische maaltijd in het Panda Restaurant, gelegen naast de Leie. Daar, tegenover de boten, bevindt er zich een publiek pad dat als tribune kan dienen. Hier kunnen de muziekanten opnieuw hun ziel boven halen en het publiek strelen tot na middernacht.

Via de Leie fladdert
kwakend een eend.
Vleugelpiano.
Een gans kwaakt al fladderend
in Pianoklanken.

Een zwam fladdert de lucht in.
Viadagio.



de lotusbloem
op de kop van de gondel